Brown Hall Replacement Project Reaches Construction Milestone

Brown Hall replacement building construction

Brown Hall construction site

Topping Off Ceremony held at Brown Hall Replacement Building. The  building is designed to have several specialty spaces including a gallery and museum (history of Brown Hall), 24-hour study lounge, lobby amphitheater with performance space, classroom of the future, outdoor classroom, business electronic classroom, scale-up classrooms, greenroom, TV studio and more.
27497438094_1acaca52b8_z

President Eddie N. Moore Jr. speaks to guests at Topping Off Ceremony

Brown Hall topping off ceremony President Moore and Steve Ballard

President Moore and Steve Ballard of Ballard Construction

owner and founder of S.B. Ballard Construction

Brown Hall topping off President Moore signing beam

President Moore and Rector Byron Cherry

Brown Hall topping off beam

Steel beam gets signed at ceremony

If you have been on the NSU campus recently, you have noticed the construction going on at Brown Hall. The Brown Hall Replacement project is a three-story, 154,000 square-foot classroom, performing arts and office building. It will be the new home for the College of Liberal Arts. On the morning of Tuesday, July 5, the building’s contractor S.B. Ballard Construction Company and University officials staged a “topping off” ceremony on the site. According to Steve Ballard, owner and founder of S.B. Ballard Construction, the topping off ceremony marks the time when the  main structure is complete. University officials, contractors and invited guests also get the opportunity to sign a steel beam that becomes a permanent part of the building. “All the steel is set and the concrete is down,” said Ballard during an interview for Spartan Life Radio on WNSB 91.1 FM. The new academic building sits south of the existing Brown Hall, completing the  main Quad that is ringed by the new library, student center, student services building and the Nursing and General Education Building. The architects, WPA, have recreated the original clock tower entry which keeps the Corprew Avenue entrance directly in-line with the original entrance making a connection from Corprew Avenue to the main quad.

Tags: , , , , , ,

Comments are closed.

%d bloggers like this: